Kunst op straat

16 juni 2016

Herfst            

Creatief met Nederlands

Kunst met een boodschap    

The Crystal Ship is een kunstroute in de stad. Over heel de stad zijn er grote muur-schilderijen aangebracht. Soms zijn er ook heel kleine werken te bewonderen. Alle schilderijen blijven zeker twee jaar te bezichtigen. Luc en Abdallah vouwden hun routeplan van The Crystal Ship open en gingen op ontdekking.


Luc: We hebben een deel van het traject te voet afgelegd. We zijn gestart aan het hoofdgebouw van onze school. Op de muur van het gebouw staat een grote afbeelding van een Afrikaan die naar de hemel kijkt. Het is een heel kleurrijk werk.


Daarna zijn we naar het centrum gewandeld waar heel wat schilderijen te zien zijn. Van het centrum trokken we naar het stadhuis en zo verder naar het Sociaal Huis. Zo liepen we verder richting zwembad.


Ik vind het een heel interessant project. Het is een heel positief initiatief voor de stad. De schilderijen fleuren de stad op. Het is ook een extra toeristische attractie. Tijdens onze wandeling kwamen we nog mensen met kaartjes van The Crystal Ship tegen. Dat gaf ons ook de kans om andere mensen te ontmoeten en even over het kunstwerk te spreken. Ik vind de schilderijen heel mooi, maar ook heel modern. Misschien was het ook leuk geweest mochten er ook een paar klassiekere afbeeldingen zijn.


Op onze schoolgebouwen zijn er twee kunstwerken te bewonderen. Op ons hoofdgebouw (foto) vind je Homage to the Past and Future van de Argentijnse kunstenaar Eversiempre. Op het Ensorinstituut prijkt het werk van de Italiaanse kunstenaar Agostino Iacurci.


Online info op: www.thecrystalship.org
LEES OOK: