Nederlands leren met Lars

10 juni 2017

Lara komt uit Colombia. Ze woont anderhalf jaar in België. Ze heeft een diploma publiciteit en design. Ook in België zou ze graag iets creatiefs doen. Zo tekent ze “het leven van Lars”. In haar tekeningen verwerkt ze allerlei nieuwe woorden en uitdrukkingen in het Nederlands.


Lara, hoe kwam je op het idee van Lars?


Ik zocht een manier om creatief bezig te zijn en ook mijn Nederlands te oefenen. Zo bedacht ik “Lars”. Ik ontwerp tekeningen en schrijf er een leuke tekst bij. Ik post de tekeningen op Facebook en Instagram. Zo oefen ik mijn Nederlands, maar kunnen ook andere cursisten nieuwe woorden leren. Naast het personage van Lars, zijn er nog een aantal andere dieren. Momenteel zoek ik een naam voor de muis. Volgers kunnen zelf een naam voorstellen en stemmen.


Welke programma’s gebruik je?


Ik werk meestal met Photoshop en Illustrator. Eerst zet ik mijn ideeën op papier, daarna werk ik ze uit op de computer.


Waar haal je je inspiratie?


Ik haal mijn inspiratie uit dagdagelijkse situaties thuis, op school, in de stad… België is natuurlijk voor mij een ideaal land, want je hebt hier veel beroemde striptekenaars. Ik hou ook van de stripreeks “Hägar de verschrikkelijke”.


Teken je elke dag?


Vroeger maakte ik één tekening per dag, maar sinds ik werk, heb ik minder tijd en probeer ik er twee per week te maken.


Wat zijn jouw toekomstplannen?


Ik zou graag in België als een ontwerper werken. Eerst wil ik Nederlands leren. Zodra mijn taal goed is, wil ik als zelfstandige beginnen. Ik ontwerp graag logo’s, animatiefilmpjes, reclame… Ik zal jullie verrassen met en paar leuke tekeningen voor De Boterham! Je kan alle belevenissen van Lars volgen via Facebook en Instagram.


Facebook: HetlevenvanLARS

LEES OOK: