Butternut cake
5 juni 2013
LEES OOK:
Heb je al eens iets met ‘butternut’ klaargemaakt? Deze groente lijkt op pompoen, maar is een beetje zachter van smaak. Precious verwerkt butternut in deze heerlijke cake!
Ingrediënten:
- 3 eieren (eiwit en eigeel gescheiden)
- 100 gram bloem
- 100 gram butternut
- 200 gram suiker
- 2 soeplepels zure room
- ½ koffielepel gemberpoeder
- ½ koffielepel gemalen kruidnagel
- ½ koffielepel nootmuskaat
- ½ koffielepel kaneel
- 1 koffielepel bakpoeder
- een beetje zout
Voor de vulling:
- 200 gram verse roomkaas
- 130 gram poedersuiker
- 2 soeplepels echte boter
Bereiding van de cake:
1. Snijd de butternut in blokjes en kook deze.
2. Maak puree van de butternut.
3. Voeg alle kruiden toe bij de butternut, alsook de zure room.
4. Mix het eigeel met de helft van de suiker totdat het lichtgeel wordt.
5. Mix de bloem met het bakpoeder en het zout.
6. Meng het opgeklopte eigeel met de butternutpuree.
7. Kop het eiwit tot schuim met de rest van de suiker.
8. Meng de bloem met de puree.
9. Doe het opgeklopte eiwit bij de puree.
10. Neem een grote vlakke bakplaat en bekleed met bakpapier.
11. Verdeel de bereiding op het bakpapier. De dikte is ongeveer 2 tot 3 cm.
12. Bak 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
Bereiding van de vulling:
1. Meng de zachte boter met de poedersuiker.
2. Voeg er de roomkaas aan toe. Meng alles goed.
3. Verdeel de vulling over de gebakken cake en rol deze dan op.
4. Laat de cake afkoelen in de koelkast.
5. Bestrooi eventueel met poedersuiker en snij in schijfjes.