Een half bord groenten

1 mei 2015

•            

    

LEES OOK:

Op vrijdag 29 mei kwam diëtiste Mieke naar module 2.3 voor een les rond gezonde voeding. Mieke is diëtiste in het Zeepreventorium in De Haan. Ze begeleidt er de obesitaspatiënten naar een gezonde en evenwichtige voeding.



Mieke legt aan onze cursisten uit dat ze geen super streng dieet moeten volgen. Ze wil haar eigen leerlingen ook niet al het lekkere eten verbieden, maar ze vindt het belangrijk om een gezond alternatief aan te bieden.



Je kan nog altijd hamburgers met frietjes eten, maar je kan bijvoorbeeld voor een volkorenbroodje kiezen, rundsvlees met weinig vet en de frietjes in de oven bakken met een klein beetje olie. Dat maakt een wereld van verschil.



Mieke toont ons ook een afbeelding van hoe ons bord eruit zou moeten zien. Eigenlijk moet de helft van je bord gevuld zijn met groenten. Dan een kwart vlees of vis en een kwart aardappelen of pasta. Als je bijvoorbeeld spaghetti maakt, moet je ervoor zorgen dat je heel veel groenten in de saus doet en niet te veel pasta op je bord legt.



Het is ook belangrijk om de verpakkingen te lezen. Bevatten de producten veel suiker of vet? Kijk welke ingrediënten er in jouw eten zitten.



Graag bedanken we Mieke en Mohamed voor de informatie en tips!