Noord-Afrikaanse koekjes

18 november 2013

Koekjes bakken en versieren            

    

LEES OOK:

Aziza komt uit Algerije. Tijdens het Offerfeest verraste ze onze redactie met heerlijke koekjes. Deze koekjes zijn populair in heel Noord-Afrika, vooral tijdens het Suikerfeest en het Offerfeest. Ze verklapt ons haar recept.



Ingrediënten



Voor het deeg:


- 3 kopjes bloem

- een half kopje gesmolten margarine

- een snuifje zout

- 1 pakje vanillesuiker

- 1 glas oranjebloesemwater



Voor de vulling:


- 3 kopjes gemalen amandelen

- 1 kopje poedersuiker

- sap van 1 citroen

- 1 of 2 eieren

- honing



Bereiding



1.Zeef de bloem in een kom. Doe er het zout en de vanillesuiker bij. Maak een kuiltje en voeg de gesmolten margarine toe.


2. Meng de bloem goed met de margarine. Voeg water en oranjebloesem toe totdat je een mooi, glad deeg krijgt. Bedek het deeg en zet het apart.


3. Bereid intussen de vulling. Meng de gemalen amandelen met de suiker, het citroensap en de eieren.


4. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit met behulp van een deegrol. Rol het deeg uit totdat het ongeveer 2 mm dik, 30 cm breed en 12 cm hoog is.


5. Besmeer het deeg met ongeveer 4 mm vulling.


6. Leg een laagje deeg op de vulling. Druk het met de deegrol stevig aan.


7. Snijd het deeg in gelijke koekjes. Vouw twee hoeken naar de bodem en plooi de andere hoeken naar boven.


8. Bak de koekjes gedurende 15 tot 20 minuten in een oven van 180°C.


9. Als de koekjes klaar zijn, besmeer je ze met lauwe honing.