Russische kaastaart

6 november 2014

LEES OOK:

Voor wie wat zon en warmte in huis wil brengen, is dit een ideaal recept. Leidy Soto maakt voor ons één van de nationale gerechten van de Dominicaanse Republiek: “sancocho”. Het gerecht bevat heel wat exotische ingrediënten, maar als je goed rondkijkt in onze supermarkten, Afrikaanse en Pakistaanse buurtwinkeltjes, vind je alles. Je kan het vlees aanpassen aan je eigen smaak en je kan groenten toevoegen of weglaten. Onmisbaar tijdens het koken is ook vrolijke bachata, salsa of merengue muziek!




Ingrediënten:


- 300 gram rundvlees

- 300 gram kip

- 300 gram varkensvlees

- 3 bakbananen

- 3 wortels

- 1 groene paprika

- 1 yuca

- 2 maïskolven

- 8 taro knollen

- 1 zoete aardappel

- 4 aardappelen

- selder

- pijpajuin

- 1 grote ajuin

- 4 teentjes look

- verse koriander

- verse bladpeterselie

- oregano

- peper

- zout

- olie of boter

- 3 bouillonblokjes


Bereiding:


    1. Snijd het vlees in middelgrote blokjes. Voeg er peper, zout, koriander en look aan toe. Laat het vlees enkele uren marineren.


    2. Bak het rundvlees en het varkensvlees in een grote pot met een beetje boter. Laat het 30 minuten bakken. Voeg er daarna de kip aan toe.


    3. Schil de taro knollen, de zoete aardappel en de gewone aardappels. Pel de bananen en was de maïs. Maak de wortels en de yuca schoon. Snijd alles in grote stukken.


    4. Snijd de selder, ajuin, pijpajuin, paprika, koriander en bladpeterselie. Hak vier teentjes look fijn.


    5. Voeg de selder, ajuin, pijpajuin, paprika, koriander, bladpeterselie en look toe aan het vlees en laat even samen stoven.


    6. Giet er water met drie bouillonblokjes bij tot het vlees helemaal onder staat.


    7. Doe er de stukken bakbanaan, wortel en maïs bij. Laat 10 minuten koken.


    8.Voeg er de aardappelen, zoete aardappel, yuca, taro knollen aan toe en laat nog 30 minuten koken. Roer af en toe.


    9. Serveer met rijst of brood.



Smakelijk!