Tennisschool MacTen

24 mei 2010

Ostend Night Run     

Voetbal op school  

"Basketbal is meer dan sport"

       

     

    

LEES OOK:

Op school ontmoeten we Fiona Spencer. Samen met haar man, Carl Maes, leidt ze de tennisschool MacTen in Gistel. Meestal staat haar man in de schijnwerpers, maar wij merkten al gauw dat Fiona ook heel wat interessants te vertellen had. Tijd dus voor een gesprekje!



Bestaat de tennisclub al lang?



Ja, Tennis Ghistelehof bestaat al 20 jaar, maar mijn man en ik hebben de tennisschool MacTen pas in september 2009 geopend.



Werken er hier veel mensen?



De tennisclub heeft twee eigenaars: Jesse Vanhoutte en Yves Vierin. Dan is er nog een vrouw, Gwen, die in de bar werkt. Mijn man en ik zijn verantwoordelijk voor de tennisschool. Wij werken samen met tien trainers. Elke trainer heeft zijn specialiteit. We hebben trainers voor kinderen, jeugd en volwassenen, gespecialiseerd in conditietraining, sparring en competitietennis.



Wat is jouw functie in de tennisschool?



Ik ben verantwoordelijk voor de administratie. Ik maak de trainingsplanning voor de trainers en de spelers. Ik geef aan de trainers ook informatie over de les en het niveau van de speler. Ik doe de boekhouding. Ik betaal de trainers en ik ontvang de betalingen voor de lessen. Ik ben ook verantwoordelijk voor de winkel waar wij allerlei tennismateriaal verkopen. Tenslotte hou ik ook de website en onze facebooksite bij. Daar vind je heel wat informatie over onze activiteiten, tornooien enz.



Kan iedereen lid worden van de tennisclub?



Ja, kinderen kunnen vanaf 4 jaar komen tennissen. Wij hebben zowel Belgische als buitenlandse spelers. Om lid te worden kan je een e-mail sturen naar info@ghistelehof, je kan telefonisch contact opnemen of je mag natuurlijk ook gewoon langskomen.



Hoe laat is de tennisclub open?



De tennisclub is open van 8:30 tot 23:30 uur. We hebben zowel terreinen binnen als buiten. Je moet wel op voorhand reserveren. Vooral ’s middags en ’s avonds is het hier heel druk. We zijn ook open in de vakantieperiodes. In de vakantie organiseren we ook speciale tenniskampen voor de jeugd. Meestal duurt zo’n kamp een week.



België heeft heel wat goede tennisspeelsters. Is tennis daarom zo populair?


Ja, sinds ongeveer tien jaar hebben wij in België Kim Clijsters en Justine Henin. Veel jonge meisjes kijken naar hen op. Jonge speelsters zoals Janina Wickmayer en Kirsten Flipkens halen hun inspiratie bij hen. Wij openden onze tennisschool net op het moment dat Kim Clijsters besloot om een comeback te maken. Dat was heel leuk, want mijn man was vroeger de trainer van Kim Clijsters. Zo kreeg onze tennisschool wat extra aandacht.



Trainen hier momenteel spelers van internationaal niveau?



Ja. Michelle Werbrouck is de beste speelster in onze tennisschool. Ze is de tweede beste speelster in België in haar leeftijdscategorie. Ze is nu vijftien jaar. Samen met een paar andere spelers tennist ze op internationaal niveau.



Spelen jullie altijd hier of gaan jullie soms met spelers naar buitenlandse toernooien?



Ja. Wij gaan met de beste spelers naar het buitenland om toernooien te spelen. In de paasvakantie gingen we bijvoorbeeld naar Nottingham, in Engeland.



Is tennis een zware sport?



Nee, maar als je op een hoog niveau wil spelen, is het wel zwaar. Onze beste spelers moeten veel trainen en op hun voeding letten. Ze worden begeleid door onze osteopaat. Hij geeft hen veel informatie over voeding, conditietraining en specifieke oefeningen.



Tennis je zelf?



Vroeger wel, maar nooit op een heel hoog niveau. Zodra onze tweeling geboren is, zal ik weer een beetje trainen.



Bedankt, Fiona, voor dit leuke interview en we wensen je nog veel succes met de tennisschool!



Info:

Carl Maes Tennis Academy

Zomerloosstraat 48, 8470 Gistel


E-mail: info(at)macten.be


Website: www.macten.be