FMDO projecten in de kijker

24 november 2021

Antenne         

     

    

LEES OOK:

Op 24 november kwam Armine Ayvazyan, projectmedewerker van FMDO, langs bij de Boterham. FMDO betekent Federatie van Mondiale Democratische Organisaties en heeft kantoren in Brussel, Antwerpen, Brugge, Kortrijk, Oostende en binnenkort ook in Roeselare.


Armine, ooit reporter bij De Boterham, werkt bijna vier jaar bij FMDO. Ze begon er als vrijwilligster en vond er dan een vaste job. Ze is verantwoordelijk voor drie projecten: Vrouwenklap, Vragen bij de koffie en Women at work.

Vrouwenklap vindt plaats elke maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 in Marcelline (Weeshuisstraat 1A, Oostende). Vrouwen oefenen hun Nederlands, hebben sociaal contact, maken vriendinnen… Eén keer per maand gaan ze op uitstap naar bijvoorbeeld Brussel, het Chocolademuseum in Brugge, met gocarts rijden aan de zee…

Vragen bij de koffie vindt plaats elke dondernamiddag van 12u tot 16u30 in Marcelline. Iedereen is welkom om een kop koffie of soep te komen drinken. Daar is ook vrijwilligster Anne aanwezig die allerlei vragen kan beantwoorden. Je kan bijvoorbeeld een brief laten uitleggen, informatie vragen… Bijvoorbeeld op 24 november helpt ze mensen om de app Covid Safe te installeren zodat mensen hun Covid Safe ticket kunnen tonen als ze ergens naartoe willen.

Het derde project is Women at work. Er zijn een paar infosessies in samenwerking met het Economisch Huis. Ze helpen vrouwen met een migratieachtergrond om o.a. hun rijbewijs te behalen, een opleiding te volgen of werk te vinden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer projecten en activiteiten bij FMDO.Info:


Meer informatie vind je op de website: www.fmdo.be en facebookpagina van FMDO