Concert voor vrede

16 februari 2022

Op school ontmoeten we Andrea Lowry. Ze komt uit de Verenigde Staten. Ze is getrouwd met een Belg, maar ze hebben altijd in verschillende landen gewoond. Nu zijn ze 7 maanden in België en heeft ze tijd om Nederlands te leren en vrijwilligerswerk te doen. Op 24 juni organiseert ze samen met Marilyn uit Canada een vredesconcert ten voordele voor Oekraïne. We stelden Andrea enkele vragen.


Andrea, waar en wanneer is het concert?


Het concert is op vrijdag 24 juni om 19:30u in de Anglicaanse kerk. Het adres is Langestraat 101, in Oostende.  Het is een concert met vrije ingang. We verkopen geen tickets en je moet je niet op voorhand inschrijven. Het concert is ten voordele van Oekraïne, dus vragen we wel een donatie op het einde van het concert. Je beslist zelf hoeveel je geeft. We hebben een specifiek project in Oekraïne in samenwerking met de Anglicaanse kerk.


Waarom organiseren jullie dit concert?

Dit was mijn idee. Ik vind oorlog verschrikkelijk, maar ik kan niets doen. Op deze manier kunnen we een beetje helpen. Marilyn was ook direct enthousiast om te helpen organiseren. Ook pastoor Augustin komt ons helpen. Via Lili Chong had ik ook contact Bart Plasschaert en Hina Bhatti van het stadhuis die graag willen langskomen.


Wie zijn de zangers en muzikanten?

Marilyn en ik zullen zingen en muziek spelen. Marilyn speelt piano. Ik speel gitaar. Er komen nog een paar zangers en trompettisten. De muzikanten komen ook allemaal gratis optreden en zullen helpen om alles te organiseren.


Welke muziek spelen jullie?

Er zijn instrumentale stukken en er zijn liedjes in het Engels. We spelen twee stukken uit Les Misérables, er is Louis Armstrong met trompetmuziek en er zijn originele nummers die ikzelf heb geschreven. Ik maak ook muziek met crystal singing bowls. Er zal ook poëzie zijn in het Nederlands en in het Engels. Het concert zal ongeveer anderhalf uur duren. We hopen dat er veel mensen zullen komen luisteren!LEES OOK: