Poppen met een verhaal

16 februari 2022

Op 16 februari trokken we met de cursisten van De Boterham naar “De Klisse” in Mariakerke, Oostende. We ontmoetten er Wanda en Rukhsana.


Wanda is verantwoordelijk voor De Klisse. Dit is een organisatie die mensen wil verbinden. Het is een ontmoetingsplaats voor mensen die nieuwe mensen willen leren kennen, die iets willen uitproberen…

De Klisse is open voor het grote publiek op dinsdag tussen 12 en 16u en op woensdag tussen 14 en 21u.

Op woensdagmiddag is het hier extra gezellig. Dan zijn er allerlei activiteiten. Op woensdag komt er ook iemand koken. Mensen kunnen een portie bestellen en komen afhalen. Er is een vaste kok uit Afghanistan, Syrië, België… Het concept is een enorm succes. Vandaag kookt Nesrin, ex-cursiste van De Boterham, voor De Klisse. Haar heerlijke Syrische gerechten lokken elke keer weer heel wat geïnteresseerden. 

Iedereen die eens iets wil komen uitproberen, kan met Wanda contact opnemen. Wil je een workshop organiseren, jouw kunstwerken tentoonstellen, koken, dansen, zingen…? Iedereen is welkom met zijn eigen talenten en interesses.



Vandaag is er een tentoonstelling van Rukhsana Zubair. Rukhsana komt uit Pakistan. Op haar negende verhuisde ze naar België. Vandaag werkt ze als brugfiguur in Bredene. Ze verbindt de ouders met de school en de buurt.

Een jaar geleden begon ze met “Poppen met een verhaal”. In haar opleiding zag ze dat therapeuten vaak werken met poppen om kinderen hun verhaal te laten vertellen. Die Playmobil of Lego popjes zien er allemaal hetzelfde uit en staan ver weg van de leefwereld van nieuwkomers. Samen met haar dochter besloot ze om zelfs popjes te maken die mensen uit verschillende culturen voorstelden. De poppen leken echt op de mensen die ze voorstelden door hun huidskleur, klederdracht, specifieke voorwerpen…

Rukhsana legt veel zorg in haar creaties. Ze heeft oog voor detail en vertelt met veel passie over haar werk. Elk popje, elke opstelling… vertelt een boeiend verhaal. Wil je meer weten, zelf eens een tentoonstelling bezoeken of een workshop volgen? Meer info vind je op de facebookpagina “Poppen met een verhaal”.



Meer info:

Wanda Vandekerkhof

De Klisse, Vredestraat 37, Oostende

deklisseoostende@gmail.com




LEES OOK: