Marrakech: de ideale bestemming!

2 maart 2012

Pannenkoeken eten in Bejing?  

Venezuela

Couscous uit Marokko                    

Het Offerfeest     

    

LEES OOK:

Kennen jullie Marrakech, de Rode Stad? De stad heet zo omdat de meeste gebouwen in het rood geschilderd zijn. Marrakech is een prachtige stad waar de zon bijna het hele jaar door schijnt. Het is de ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon en rust en voor mensen die in de Oosterse cultuur geïnteresseerd zijn.


In Marrakech kunnen jullie veel monumenten en beroemde plaatsen bezoeken zoals ‘de Menara’. Dat is een indrukwekkende tuin met een grote vijver met olijfbomen. De grootste Moskee in Marrakech heet ‘de Koutoubia’ en heeft een heel karakteristieke vierkante minaret. De ‘Majorelletuin’ is een speciale tuin die door de Franse kunstenaar Jacques Majorell werd ontworpen. Er staan heel veel exotische planten en alles is er azuurblauw geschilderd.


Het beroemde ‘Djemaa el Fna plein’ betekent ‘plaats des doods’. Daar vonden vroeger executies plaats. Nu is het een belangrijke toeristische attractie die door Unicef erkend werd als werelderfgoed. Op het plein vind je allerlei soorten animatie: apendresseerders,  slangenbezweerders, dansers,  jongleerders, waarzegsters en eettentjes waar je lekkere en goedkope Marokkaanse gerechten kan eten en muntthee kan drinken. Ik raad jullie aan om zeker van gerechten als couscous met groenten en vlees, tajine van lamsvlees met pruimen en amandelen of tajine van kip met citroen te proeven.


Om te genieten van een leuke avond met Marokkaanse folklore, buikdanseressen en lekker eten, kan je terecht bij ‘Ali benfellah’.

Als jullie houden van feesten en uitgaan, bestaan er veel interessante loungebars en discotheken zoals ‘Le Comptoir’ waar er veel mensen van overal komen omdat hij ook in Parijs bestaat.


Tijdens je vakantie in Marrakesh is het leuker om in een riad (een traditioneel Marrokaans huis) te logeren dan in hotel. Zo kan je de Marokkaanse, sprookjesachtige sfeer opsnuiven en de authenticiteit ontdekken. Zo’n riad lijkt op een paleis met  binnenkoeren, fonteinen en planten.


Ook een belangrijke reden om naar Marrakech te komen is de souk. Dat is een markt met allerlei traditionele winkeltjes waar je dadels, kruiden, tapijten, babouches (pantoffels), leer of goud kan vinden. Elke souk heeft zijn eigen specialiteit.


Ik wens jullie veel reisplezier!


Sina Labloul

Wil je Arabisch leren in CVO DE AVONDSCHOOL(*)?    

Kijk snel op de website voor meer informatie...            _______________

(*) vanaf 1/9/2019 werd CVO DE AVONDSCHOOL deel van CVO Scala