Couscous uit Marokko

14 april 2011

Mandeeq  

Marrakech         

Kolona Maan  

Shakshuka uit Egypte          

LEES OOK:

Khalid serveert ons couscous uit Marokko. Van dit gerecht bestaan er verschillende variaties. Naargelang het land en de smaak, worden andere soorten vlees of groenten gebruikt.



Ingrediënten



-4 stukken kip


-3 wortels


-1 grote ui


-2 courgettes


-2 rapen


-200 gram pompoen


-een blik kikkererwten


-½ witte kool


-½ kg couscous


-boter, peper, zout, laurier en diverse kruiden zoals “ras el hanout”



Bereiding



1. Smelt de boter in een grote kookpot.


2. Voeg de kip en de fijngesneden ui toe.


3. Voeg anderhalve liter water toe.


4. Snijd de wortels, courgettes, witte kool, pompoen en rapen in grote stukken en voeg ze toe.


5. Kruid naar eigen smaak met zout, peper, een laurierblaadje en ras el hanout.


6. Doe er de kikkererwten bij.


7. Laat dit alles 40 minuten lang koken.



Voor de couscous



1. Doe de couscous in een grote pot met warm water en een beetje zout.


2. Wacht tot het water verdampt is en voeg een eetlepel boter toe.


3. Schik de couscous op een grote schotel en leg er het vlees en de groenten bovenop.


4. Giet er ook genoeg vocht over.