Carlos houdt enorm van fietsen. Geen stad is hem te ver. Elk jaar fietst hij van Oostende naar Rotterdam. Hier lees je zijn reisverslag van 180 km fietsen!


Rotterdam bevindt zich in Zuid-Holland op 180km van Oostende. De stad is gemakkelijk te bereiken met de fiets. Het is een prachtige moderne stad van 600.000 inwoners. De stad is ontstaan in de 16de eeuw, maar er er blijven  weinig oude gebouwen over.  


In de jaren ’80 begon men te investeren in de bouw van moderne wolkenkrabbers. De stad is heel populair bij de zakenmensen.


Ik hou van moderne gebouwen en de haven. Rotterdam is een hippe stad. Soms stap ik een wolkenkrabber zoals de Maastoren, of Montevideo binnen en neem ik de lift tot boven.


Lange tocht


Om met de fiets naar Rotterdam te gaan, vertrek ik heel vroeg. Om 5 uur ’s morgens rijd ik al van Oostende op de kustbaan N34 tot Knokke-Heist. Daarna neem ik de weg naar Antwerpen tot de aanduiding Sluis. Dat is ongeveer 6 km. In Sluis neem ik de Hoogstraat om naar Breskens te gaan en fiets ik ongeveer 1 uur.


In Breskens neem ik de boot naar Vlissingen. Deze boottrip kost ongeveer €3,50 en duurt een half uur. In Vlissingen neem ik de N57 naar Rotterdam maar er zijn ook comfortabele fietspaden.


Via de N57 ga ik naar Middelburg, Vrouwenpolder en neem ik de Oosterscheldebrug om naar het volgende eiland te fietsen. Vervolgens rust ik even uit in Renesse. Na de middag neem ik de Brouwersdam naar Briel. Dat is een pittoresk stadje in Zuid-Holland. Van Briel rijd ik verder naar Hellevoetsluis, Spijkernisse, Poortugaal en tegen 18 uur kom ik in Rotterdam aan.


Ik logeert in hostel de Mafkees voor €14 per nacht. In het hostel komen heel wat buitenlandse toeristen. Ik neem mijn eigen slaapzak mee. Het is het goedkoopste logement in Rotterdam. De mensen zijn er ook super vriendelijk.

Elk jaar op bezoek


Elk jaar rijd ik naar Rotterdam. Ik vind het een gezellige stad. Ook zijn er ’s avonds heel wat leuke plaatsen om te eten of uit te gaan.

Met de fiets naar Rotterdam

18 juni 2016

Fietsles voor volwassenen       

     

    

LEES OOK: