Koerdische Kutlik

15 april 2015

Ash-e-reshteh uit Iran            

    

LEES OOK:

Kutilk (“kebbeh” in het Arabisch) is een heel populair gerecht bij de Koerden en andere volkeren in het Midden-Oosten. Het wordt vaak klaargemaakt voor speciale gelegenheden of als er gasten komen. Meestal drinkt men er “ayran” bij, een drank op basis van water en yoghurt. De Syrisch-Koerdische Nessrin Mohammad geeft ons haar recept.



Ingrediënten:


- 750 gram gehakt

- een grote ajuin fijn gesneden

- 3 eetlepels fijn gehakte peterselie

- 3 eetlepels olie

- 100 gram fijngehakte walnoten

- 500 gram fijne bulgur

- 250 gram tarwegriesmeel

- peper en zout


Bereiding:


De vulling:

1. Doe de olie in een grote pan. Bak de ajuin op een zacht vuur.

2. Voeg het gehakt eraan toe. Laat dit 10 minuten bakken.

3. Doe er de peterselie, zout en peper bij en blijf even roeren.

4. Voeg er de fijngehakte walnoten aan toe.



Het deeg:

1. Doe de bulgur, het griesmeel en een beetje zout in een kom.

2. Voeg er 500 ml koud water aan toe. Laat het geheel een uur staan.

3. Kneed het mengsel tot het vormbaar wordt.

4. Vorm het deeg zoals je wil en vul het op met het gehakt.

5. Je kan de kutilk frituren of bakken.



Smakelijk!