Linguine met mosselen
13 januari 2016
LEES OOK:
Emilia komt uit Sicilië. Eén van haar favoriete recepten is “Linguine met mosselen”. Vroeger had Emilia met haar man een Italiaans restaurant. Eerst in Duitsland en daarna in België. Ze maakt elk mosselseizoen “Linguine met mosselen” klaar.
Ingrediënten
- een pak linguine van 500 gram
- 500 gram verse mosselen
- drie teentjes look
- verse peterselie
- olijfolie
- een pak trostomaten
- peper en zout
Als je geen linguine vindt, kan je het recept ook met spaghetti of tagliatelli maken.
Bereiding
1. Giet olijfolie in een pan. Verwarm de olie op een matig vuur.
2. Snijd de look klein. Bak de look in de olijfolie.
3. Doe er de mosselen bij. Roer een paar minuten.
4. Snijd de tomaten klein. Doe de tomaten bij de mosselen.
5. Laat de mosselen met de look en de tomaten 15 minuten sudderen.
6. Voeg er peper, zout en peterselie aan toe.
7. Maak de linguine klaar in kokend water volgens de instructie op de verpakking.
8. Serveer de linguine met de mosselen.
9. Je kan de mosselen uit de schelp halen en enkel een paar schelpen met mosselen leggen als decoratie.
Smakelijk!