Shakshuka uit Egypte
21 maart 2016
LEES OOK:
Shakshuka is een populair gerecht in Egypte. Het wordt vaak als ontbijt geserveerd. Het is ook een ideaal gerecht voor vegetariërs. De Egyptische vereniging Egybelg organiseerde op 29 november een Egyptische kookles. Chef-kok Yasser leerde ons het gerecht klaarmaken en Ebtsam schreef voor ons het recept. Er bestaan heel wat variaties op het recept. Wij maakten twee soorten klaar.
Ingrediënten (voor vier personen)
- 4 eieren
- 1 paprika (je kan verschillende kleuren gebruiken)
- 1 grote tomaat
- twee eetlepels tomatenpuree
- 1 grote ajuin
- komijn
- zout en peper
- boter
- bladpeterselie
Bereiding
1. Snijd de paprika’s, ajuin, tomaat in kleine blokjes.
2. Bak de paprika’s, ajuin, tomaat in een pan.
3. Voeg er de tomatenpuree aan toe. Laat lichtjes pruttelen.
4. Voeg er komijn, peper en zout aan toe.
5. Doe de eieren bij erbij.
6. Je kan de eieren door het gerecht roeren of je kan ze in hun geheel laten.
7. Versnipper de bladpeterselie en strooi deze over het gerecht.
8. Serveer de shakshuka met brood, salade of “foel”, een Egyptisch bonengerecht.
Smakelijk!