Bezoek aan het stadsmuseum

24 oktober 2019

Op vrijdag 18 oktober gingen de studenten van CVO Scala naar het Stadsmuseum te Oostende dat zich in de Langestraat bevindt. Deze activiteit werd georganiseerd door hun lerares Vanessa als onderdeel van het hoofdstuk 'Kunst en Literatuur' in het traject Academisch Nederlands.


Alle cursisten waren het erover eens dat het een aangenaam bezoek was. Wie interesse heeft in de geschiedenis van Oostende, moet zeker naar dit museum gaan. Het gebouw zelf is de moeite waard. Het werd gebouwd in 1789. De cursisten hebben er speciale kunstwerken gezien over het koninklijke verleden van Oostende. Er zijn ook mooie schepen en voorwerpen te bewonderen van de visserij en de RMT. Het meest indrukwekkende voor ons was de sterfkamer van Louise Marie van Orléans, de eerste Belgische koningin. Tot slot heeft het museum prachtige affiches, foto's, maquettes en interactieve beeldschermen die alles uitleggen. Het was absoluut de moeite waard om het te bezoeken.


Hier volgen nog enkele reacties van de cursisten:


Shaher: “Ik vond het verhaal van Louise Marie interessant en ik was onder de indruk van haar sterfbed.”


Julia: “Ik ben het ermee eens en ik heb tevens een paar mooie schilderijen gezien.”


Lizbeth: “Het is een modest en modern museum waar je op een interactieve manier kan kennismaken met de geschiedenis van Oostende.”


Kortom, als je meer wil te weten komen over de geschiedenis van de stad en van de eerste Belgische koningin, dan is het Stadsmuseum te Oostende een verplicht bezoek!Tekst en foto's: cursisten module 2.4.


Info:


Internet: https://www.visitoostende.be/nl/stadsmuseum-oostende
Oefeningen:


Oefening 1 - Wat past bij elkaar? ⭐️⭐️  

Oefening 2 - Beantwoord de vragen ⭐️

LEES OOK: