Koetja uit Oekraïne

23 december 2009

LEES OOK:

Koetja wordt op de Orthodoxe Kerstavond (6 januari) gemaakt. De tarwe staat symbool voor nieuw leven, de honing voor gezondheid en de papaver voor welstand in de familie. Iryna Ostapenko leert het ons maken.



Ingrediënten:


    -1 kop schoongemaakte tarwe


    -3 koppen water


    -1 kop suiker


    -1 kop papaver


    -1 kop gemalen okkernoten


    -een half kopje honing



Bereiding:


1.Was de papaver goed en laat gedurende twee uur in warm water staan.



2. Kook de tarwe gedurende 2,5 uur op een zacht vuur. Voeg water toe tijdens het koken. De tarwe is gaar wanneer hij zacht aanvoelt. Houd de tarwe warm in een gesloten pot.



3.Roer de papaver goed tot een pasta en voeg op hetzelfde moment de


suiker toe.



4.Kook het water.



5. Neem een diep bord. Voeg er de tarwe, de papaver, de noten en de honing aan toe en overgiet het geheel met warm water.