Hingalsj uit Tsjetsjenië

30 oktober 2014

LEES OOK:

Met Halloween voor de deur kan je in elke supermarkt prachtige pompoenen kopen. In Tsjetsjenië decoreren ze geen pompoenen, maar maken ze er een heerlijk gerecht van: hingalsj. Zaira Karamkhanova leert het ons maken.



Ingrediënten:


- 4 kilo pompoen

- 3 ajuinen

-1 kop suiker

- peper en zout

- een half glas water

- 800 gram bloem

- 1 koffielepel zout

- 1 koffielepel gist

- lauw water

- boter


Bereiding:


De vulling:

1. Schil de pompoen, haal het binnenste eruit en snijd hem in grote stukken.

2. Doe de pompoen in een pot, samen met een kop suiker en een half glas water.

3. Stoof de pompoen tot hij zacht is. Giet het teveel aan vocht af. Laat afkoelen.

4. Snijd de ajuin fijn en bak in een pan.

5. Pureer de pompoen en voeg er de gebakken ajuin, peper en zout aan toe.


Het deeg:

1. Doe de bloem in een kom. Voeg er zout, gist en lauw water aan toe.

2. Kneed het deeg tot een homogene massa.

3. Verdeel het deeg in 8 bolletjes.

4. Rol een bolletje uit.

5. Leg er de pompoenvulling in en plooi het dicht. Snijd de randen af.

6. Bak de hingalsj in een pan zonder boter.

7. Leg de hingalsj op een bord en strijk er boter over.

8. Dek de hingalsj af met een stuk plastic.

9. Leg alle hingalsj op een bord en snijd ze in reepjes.



Smakelijk!