Russische seljodka

13 juni 2015

Piroshki     

Kalinka, kalinka, kalinka moja

Russische borsjt  

Koetja uit Oekraïne    

     

    

LEES OOK:

Yulia leert ons een heerlijke Russische salade maken. De naam in het Russisch is “seljodka pod shuboj”. Dit betekent zoveel als “haring onder een bontmantel”. Deze salade wordt ook vaak gemaakt met Russisch nieuwjaar. Er bestaan verschillende recepten.



Ingrediënten:


- 1 haring

- 1 kleine ajuin

- 2 aardappelen

- 1 grote wortel

- 1 zure groene appel

- 1 gekookte grote rode biet

- 1 mayonaise


Bereiding:


1.   Snijd de ajuin heel fijn.

2.   Kook de aardappelen en de wortel.

3.   Rasp de gekookte aardappel, wortel, appel en rode biet.

4.   Doe het vel van de haring en snijd de haring in blokjes.

5.   Leg eerst een laag haring en ajuin.

6.   Smeer er een beetje mayonaise op.

7.   Leg dan een laag aardappelen en smeer er mayonaise op.

8.   Leg een laag wortel en smeer er mayonaise op.

9.   Leg een laag appel en smeer er mayonaise op.

10. Leg een laag rode biet en werk af met mayonaise.


Je kan het gerecht ook afwerken met gekookte eieren bovenaan.



Smakelijk!