Normandische taart

31 januari 2017

Souvenirs uit mijn land  

Van Dieppe naar Oostende

Butternut cake          

    

LEES OOK:

Réjane komt uit Normandië, Frankrijk. Ze maakt voor ons een heerlijke “Tarte Normande” klaar. Het recept lijkt op een appelcake, maar de toplaag maakt deze taart heel speciaal. Het is een oud recept van haar moeder en wij mochten het proeven.


Ingrediënten


Voor het deeg:

     -      125 gram zelfrijzende bloem

     -      125 gram suiker

     -      4 eetlepels melk

     -      2 eetlepels olie

     -      2 eieren

     -      3 appels


Voor de toplaag:

     -      100 gram boter

     -      100 gram suiker

     -      1 ei

-     50 gram amandelpoeder


Bereiding


1. Verwarm de oven voor op 200° C.

2. Voor het deeg: Meng de bloem, de suiker, de melk, de olie en de eieren goed.

3. Giet het deeg in een beboterde en bebloemde bakvorm.

4. Schil de appels en snij ze in kwartjes. Schik de appelkwartjes op het deeg.

5. Zet de bakvorm in de oven en bak gedurende 20 minuten.

6. Voor de toplaag: Meng de boter, het suiker, het ei en de amandelpoeder.

    Haal de taart uit de oven en giet dit mengsel erop.

7. Zet de taart opnieuw in de oven en laat 25 of 30 minuten bakken.

8. Haal de taart uit de oven en draai hem om op een taartschotel.

9. Eet de taart lauw of koud.


Smakelijk!