Patacón uit Colombia

21 maart 2016

LEES OOK:

Patacón is een heerlijke hamburger uit Colombia. In plaats van een broodje gebruikt men bakbananen. Heidy maakte voor ons een vegetarische versie. Groene bakbananen kan je in de Afrikaanse en andere exotische winkels vinden. Je kan de bananen in stukken snijden of je kan ze in hun geheel pletten.


Ingrediënten voor 2 à 3 stuks


     -     3 groene bakbananen

     -      hamburgers of veggieburgers

     -      een tomaat

     -      een avocado

     -      mayonaise

     -      Gouda kaas


Bereiding


     1.     Pel de bakbananen en snijd ze in drie stukken. Als de bakbananen te dik zijn, kan je ze ook middendoor snijden.


     2.     Bak de bananen kort in een pan olie of in een frietketel tot ze lichtbruin zijn. 


3.     Leg een vel aluminiumfolie op de pataconera of houten plank. Leg het stuk banaan ertussen en plet het. 


     4.     Bak de geplette banaan opnieuw in de olie. 


     5.     Leg tussen de gebakken bakbananen mayonaise, sla, tomaat, burger en kaas. 


6. Serveer de patacón met een stukje avocado.