Dana komt uit Oekraïne. Ze kookt heel graag. Eén van haar favoriete recepten is piroshki. Het is een populair gerecht in alle ex-Sovjetlanden. Het recept kan je ook bekijken op het Youtube kanaal van De Boterham.



Ingrediënten



    - 500 gram bloem


    - 30 gram gist


    - 1/2 liter melk


    - 1 eetlepel suiker


    - een snuifje zout


    - aardappelen


    - prei


    - zonnebloemolie


    - bakboter



Bereiding



    1. Neem de warme melk en voeg er dertig gram gist, een eetlepel suiker en een snuifje zout aan toe. Meng alles tot één geheel. Voeg wat gezeefde bloem toe en meng alles tot een dik geheel.



    2. Neem een pot, smeer deze in met boter en voeg daarna het deeg toe. Bedek de pot met een propere handdoek en zet deze op een warme plaats. Laat het deeg nu een uurtje rusten.



    3.Intussen schillen we de aardappelen en snijden we deze in kleine stukjes. Kook de aardappelen en voeg hierbij ook een snuifje zout toe. Maak de prei schoon en snijd deze in kleine stukken. Neem daarna wat boter en stoof de prei in een andere pot.



    4.Als de aardappelen en prei klaar zijn maken we een puree van de aardappelen en voegen we de gestoomde prei toe.BELANGRIJK: voeg geen melk, water of boter toe in de puree. Indien gewenst kan je wat kruiden toevoegen.



    5.Na een uurtje nemen we het deeg en gaan we dit kneden. Zodra het deeg niet meer plakt, verdeel je het in kleine stukken en rol je met een deegrol deze stukken deeg plat.



    6.Maak daarna ronde vormen uit het deeg en rol deze nog even plat met een deegrol.



    7.Voeg daarna de aardappelpuree toe en plooi de vorm dicht. Je kan het deeg nog eens plat rollen maar pas op dat het deeg niet breekt.



    8.Als alle piroshki klaar zijn, bak je ze bruin in zonnebloemolie.



Smakelijk!

Piroshki uit Oekraïne

11 juni 2017

Vrouwendag     

Onderwijs in Oekraïne

Spas uit Armenië  

Russische borsjt         

    

LEES OOK: