Tiramisu uit Italië

7 december 2012

Souvenirs uit mijn land  

Van Dieppe naar Oostende

Butternut cake          

    

LEES OOK:

In een vorig artikel vertelden we hoe lerares Ines met haar groep 3.1 het Italiaanse dessert “tiramisu” in de klas klaarmaakte. Veel cursisten vroegen ons het recept. We publiceren het dan ook met plezier! Je kan het recept met amaretto maken, maar zonder alcohol smaakt het even lekker. Smakelijk!



Ingrediënten (voor 4 personen)



- 200 gram lange vingers (koekjes)


- 500 gram mascarpone (Italiaanse kaas)


- 1 kop sterke koffie


- 4 eidooiers


- 2 eiwitten


- 3 eetlepels cacaopoeder


- 100 gram poedersuiker


- 6 eetlepels amaretto (Italiaanse drank)



Bereiding



1. Meng de eidooiers met de suiker.


2. Voeg de mascarpone en de amaretto eraan toe.


3. Klop het eiwit stijf en meng het er voorzichtig onder.


4. Dompel de lange vingers in de koffie.


5. Schik ze op de bodem van een diepe vorm.


5. Giet er het mascarponemengsel over en schik er terug een laag


6. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.


7. Bestrooi met cacaopoeder en dien op.