Dolma uit Armenië

10 september 2009

Hingalsj uit Tsjetsjenië

Russische seljodka

Spas uit Armenië            

Vrouwenklap     

LEES OOK:

Dolma is in veel landen een populair gerecht. Vaak gebruikt men druivenbladeren, maar soms ook kool of andere groenten. Lia Petrossian serveert ons het recept op Armeense wijze, met kool en tomatensaus.



Ingrediënten (voor vier personen):



- 200 gram gehakt


- 1 witte kool


- 1 ui


- 1 kopje rijst


- zout en  peper naar smaak


- 1 of 2 kleine blikjes tomatenpuree


- peterselie


- koriander


- boter of olie



Bereiding:



1. Blancheer de bladeren van de spitskool.


2.Meng het gehakt, de rijst, de peterselie, de koriander, een beetje water, peper en zout.


3. Snijd de ui fijn.


4.Vul de geblancheerde koolbladeren met het gehakmengsel en vouw ze dicht.


5. Bak de ui en voeg er de tomatenpuree en water aan toe.


6.Doe de pakjes van koolbladeren en gehakt in de pot met de tomatensaus en laat alles een half  uurtje sudderen.


7. Dien op met brood.



Lia Petrossian