Dolma uit Armenië
10 september 2009
LEES OOK:
Dolma is in veel landen een populair gerecht. Vaak gebruikt men druivenbladeren, maar soms ook kool of andere groenten. Lia Petrossian serveert ons het recept op Armeense wijze, met kool en tomatensaus.
Ingrediënten (voor vier personen):
- 200 gram gehakt
- 1 witte kool
- 1 ui
- 1 kopje rijst
- zout en peper naar smaak
- 1 of 2 kleine blikjes tomatenpuree
- peterselie
- koriander
- boter of olie
Bereiding:
1. Blancheer de bladeren van de spitskool.
2.Meng het gehakt, de rijst, de peterselie, de koriander, een beetje water, peper en zout.
3. Snijd de ui fijn.
4.Vul de geblancheerde koolbladeren met het gehakmengsel en vouw ze dicht.
5. Bak de ui en voeg er de tomatenpuree en water aan toe.
6.Doe de pakjes van koolbladeren en gehakt in de pot met de tomatensaus en laat alles een half uurtje sudderen.
7. Dien op met brood.
Lia Petrossian