Russische borsjt

10 juni 2013

Piroshki     

Russisch leren in Sint-Petersburg

Russische seljodka  

Plov uit Oezbekistan            

    

LEES OOK:

Borsjt is een heel populaire soep in Oekraïne, Rusland en andere Oost-Europese landen. Het belangrijkste ingrediënt is rode biet. De ingrediënten en hoeveelheden zijn een beetje afhankelijk van je eigen smaak. Dit recept is zonder vlees, maar je kan de soep ook maken met rundvlees of een bouillon ervan.



Ingrediënten


- 3 verse rode bieten

- 3 wortelen

- 1 groene paprika

- 4 uien

- 4 aardappelen

- halve witte kool

- 2 eetlepels tomatenpuree

- een bouillonblokje

- peper en zout

- een soeplepel azijn


(extra: zure room en dille)



Bereiding


1. Snijd de uien en paprika fijn.

2. Schil de rode bieten en rasp ze. Maak de wortelen schoon en rasp ze

3. Snijd de witte kool in fijne reepjes.

4. Schil de aardappelen en snijd ze in vier.

5. Breng water aan de kook in een grote pot. Voeg er het bouillonblokje aan toe.

6. Bak de uien in een pan tot ze doorzichtig zijn. Voeg er de wortelen aan toe.

7. Voeg er de paprika aan toe en bak alles samen.

8. Voeg de rode biet toe en stoof op een licht vuur.

9. Doe er peper, zout en tomatensaus bij.

10. Doe de aardappelen in het kokende water.

11. Doe de witte kool bij de aardappelen.

12. Als de groenten in de pan en de aardappelen in de pot mooi gaar zijn, kan je alles samenvoegen.

13. Doe een soeplepel azijn bij de soep zodat de bieten mooi rood blijven.

14. Laat de soep niet koken!

15. Serveer warm met een lepel zure room en werk af met een beetje dille.